Известие

Collapse
No announcement yet.

съединител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• съединител

колеги....дайте някое мнение...видях че с пръдня боя не става...става въпрос за своенравната ми кола(Алфа Ромео 33 1.4 93г).Още от както я взех бившият и собственик каза:"ако не я караш 3 дни и свършва спирачната течност..." Ясно ми става че тече от някъде.Огледах хубаво и какво да видя....ми тя си църцори в купето по педала....Цар съм и ще си сменя гумичките.Речено - сторено.Нови гумички и цела седмица си имам спирачна течност....да ама до кога?докато не реши че не ще и неще....днес като хубав и слънчев ден викам:охооооо ше има газене ама не....обезвъздуших го съединителя и се замотавам покрай акумулатора който зареждах....след малко сядам и няма съединител...и така няколко пъти...все пак тая спирачна течност DOT4 не тече от чешмата...След като я запалих ми направи впечатление че пуши нещо...забелязах че капе нещо върху изпусквателните колектори...надали е масло защото мирише на кисело?! абсолютно странна история.Та молбата ми е ако някой е имал подобен проблем нека да сподели или да ме насочи...предварително благодаря ...и Честита баба Марта на всички колеги!
    alfa romeo 33 ...crushed and sold!

Първоначално публикувано от tempest Покажи съобщение
    колеги....дайте някое мнение...видях че с пръдня боя не става...става въпрос за своенравната ми кола(Алфа Ромео 33 1.4 93г).Още от както я взех бившият и собственик каза:"ако не я караш 3 дни и свършва спирачната течност..." Ясно ми става че тече от някъде.Огледах хубаво и какво да видя....ми тя си църцори в купето по педала....Цар съм и ще си сменя гумичките.Речено - сторено.Нови гумички и цела седмица си имам спирачна течност....да ама до кога?докато не реши че не ще и неще....днес като хубав и слънчев ден викам:охооооо ше има газене ама не....обезвъздуших го съединителя и се замотавам покрай акумулатора който зареждах....след малко сядам и няма съединител...и така няколко пъти...все пак тая спирачна течност DOT4 не тече от чешмата...След като я запалих ми направи впечатление че пуши нещо...забелязах че капе нещо върху изпусквателните колектори...надали е масло защото мирише на кисело?! абсолютно странна история.Та молбата ми е ако някой е имал подобен проблем нека да сподели или да ме насочи...предварително благодаря ...и Честита баба Марта на всички колеги!
    Честито,долната помпа е заминала и от там ти капе на генерацията.Можеш да минеш и само с гумички,но като я свалиш(тя се държи на една зегерка)разглоби я цялостно,почистия и разгледай да няма язвички и ръжда отвътре ако има направо нова,защото след седмица пак протича.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
    Alfa Romeo 33

Comment

Тоя проблем , гарантирано сме го имали всичките.Първо огледай добре от къде е.Ако тие прокапал и цилиндъра,задължително смени и маркуча между тях.То , ако питаш мене,ако е прокапал и долния цилиндър,по-добре смени всичко.Ицилиндър и помпа и маркуч.Гарантирано ще се родиш.Ако с финансите си зле , тогава ще търсиш от къде е точно.Успех!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

мерси колеги за бързият отговор...две мнения са красноречиви а и надали някой ще ми каже друго....
        P.S. Добре че нямам пистолет....

Comment

колеги.....кажете ми аз ли съм луд или е затишие пред буря?! ставам днеска....хубав ден! излезнах на двора....гледам я една такава...и ми се подхилва(колата нали...)викам си я да ти чуем певеца, влизам вътре - и какво?!
          съединителят е шок....направих едно кръгче от около 10 ина километра и даже педала стана още по - симпатичен....със сигурност има проблем ама...ще го решавам кат се опарича..и все пак дали е уместно да карам така колата или да не си правя експерименти???

Comment

За информация, помпата при 145 боксер е около 50 лв (и аз съм я сменял). Предполагам, че при 33 е или пак толкова, или по-малко - не е някакво голямо изваждане.
            I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
            Roosevelt

Comment

35-6 лева е помпата по спомен
              33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Моята някаква италянска марка по спомен 28 лв
                Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

Аз ако бях на твое място щях да я сменя възможно най-бързо без да си правя експерименти,защото не се знае какво може да се случи и къде може да те остави.
                  Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                  Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                  Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

така и ще направя - възможно най - бързо ще я сменя
                    ама сега мисля да си пробвам късмета щото съм на бачкане.....и тъй....може ли някой да ми каже каква е философията по смяната...щото мямам много време и нерви...ако такова нали направо на сервиз да си я карам...

Comment

Преди някой умник да ти каже да потърсиш с търсачката, на ти:Лягаш при педалите и махаш шпленда,а след това и шпилката ,който свързва педала със стеблото на помпата.После се качваш отгоре.Махаш маркучето на помпата,дето подава спирачна течност от резервоарчето.После разхлабваш маркучето на помпата.Само го отхлабваш!!!След това отвиваш двете гайки,които държат помпата и я сваляш,а чак след това развиваш маркучето.Монтирането е в обратен ред.Операцията е доста пипкава , за този,който няма търпение и малко опит.Моя съвет е,ако нямаш опит,по-добре е да я откараш в сервиз или да викнеш някой,който е правил тая опетация.Има и много подводни камъни при обезвъздушаването.И пак ти казвам!Смени и маркуча,който свързва помпата с цилиндъра!Успех!
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

мерси за съветите...още утре ще проверя в един магазин на козлодуй...че ми се кара бе....ех голема тръпка си е...
                        Поздрави!

Comment

Първоначално публикувано от tempest Покажи съобщение
                          мерси за съветите...още утре ще проверя в един магазин на козлодуй...че ми се кара бе....ех голема тръпка си е...
                          Поздрави!
                          Препоръчвам ти на Бул. Стамболийски на канала магазина.
                          Alfa Romeo 156 2.4 JTD Lisan Remap
                          Alfa Romeo 33

Comment

мерси колега vikoalfa...утре при възможност ще се разходя до там.

Comment

Working...
                            X